Diefstalbeveiliging

Dekt uw verzekering de diefstal wel?

Uiteraard heeft u uw machines goed verzekerd voor brand en W.A. maar wordt de volledige dagwaarde ook uitgekeerd bij diefstal, verduistering, joyriding of vermissing. Wij hopen niet dat dit u ooit overkomt, helaas is het ons onlangs wel overkomen vandaar onderstaande wijsheid.

Let goed op uw verzekeringsvoorwaarden welke bij een aantal maatschappijen begin dit jaar zijn gewijzigd ten aanzien van het eigen risico bij o.a. diefstal van een machine zonder diefstal-beveiligingssysteem. Maatschappijen die nu nog niets gewijzigd hebben gaan dit in de nabije toekomst zeker doen. Sommige verzekeraars hebben een eigen risico opgenomen die kan oplopen tot wel 30% van het schadebedrag. Dus als u net een nieuwe machine heeft gekocht voor € 100.000,– en deze wordt gestolen dan kunt u een schadepost hebben van wel € 30.000,–

Wat is hier aan te doen?

De verzekeraars eisen de montage van een door SCM gekeurd klasse W2 beveiligingssysteem, ingebouwd door een SCM gecertificeerd inbouwbedrijf.

Sinds december 2004 zijn wij door SCM erkend als inbouwbedrijf werkmaterieel categorie B. Wij kunnen nu dus een beveiligingssysteem monteren welke door uw verzekeringsmaatschappij wordt erkend en waardoor het hoge eigen risico niet van toepassing is.

Scroll naar top