Historie

Een klein schuurtje

Ernst Broekveldt begon zijn bedrijf in het jaar 1972, tot die tijd was hij Atlas servicemonteur. In z’n eentje repareerde hij de machines in een klein schuurtje maar vaak ook nog buiten omdat het schuurtje wat “krap” was.

Al gauw kwamen er 2 monteurs bij en werd er een grotere loods gebouwd. Ernst Broekveldt was als een duizendpoot en verzorgde de verkoop, de onderdelenvoorziening en het onderhoud van de machines.

Ontwikkelingen

In het jaar 1984 werd het dealerschap van JCB verworven. Voor JCB waren wij de eerste dealer in Nederland en daarmee vanzelfsprekend nu dus de “oudste”.

Met enthousiasme, doorzettingsvermogen en een enorme wilskracht werden er steeds meer machines verkocht, het bedrijfspand werd steeds groter en er kwamen meer monteurs.

Heden ten dage

Heden ten dage is Broekveldt B.V. een van de grootste leveranciers van grondverzet- en bouwmachines in Noord Nederland geworden.

In het jaar 2002 is het bedrijf overgenomen door de beide zoons van Ernst Broekveldt en is hijzelf na 30 jaar bouwen aan Ernst Broekveldt B.V. met een wel verdiend pensioen gegaan.

Scroll naar top