Over ons

Ontstaansgeschiedenis

In 1972 begon Ernst Broekveldt in een bescheiden schuurtje reparaties uit te voeren aan landbouwmachines van Atlas. Als voormalig servicemonteur begreep hij de fijne kneepjes van zijn vak. In die tijd stelde het bedrijf nog weinig voor en sommige reparaties werden zelfs in de buitenlucht uitgevoerd door een gebrek aan ruimte.

Spoedig kwamen er twee monteurs bij en werd het schuurtje vervangen door een grote loods. Ernst Broekveldt nam veel taken voor zijn rekening, van de verkoop tot de administratie en van de onderdelenvoorziening tot het onderhoud.

Oudste JCB-dealer in Nederland

In 1984 betaalde meer dan tien jaar hard werken zich uit toen het dealerschap van JCB werd verworven. Broekveldt B.V. werd de eerste JCB-dealer in Nederland en daarmee de oudste. Gaandeweg breidde het bedrijf steeds verder uit. Machines werden aan de lopende band verkocht en daardoor nam de vraag voor meer personeel en een groter pand alsmaar toe.

In 2002 gaf Ernst Broekveldt na 30 jaar het stokje door aan zijn beide zoons, Frank en Koen Broekveldt, zodat hij van een welverdiend pensioen kon genieten. In 2005 maakte het bedrijf een belangrijke strategische beslissing. De groei binnen zowel JCB als TERNO, met alle ATLAS, TEREX en SCHAEFF activiteiten, vereiste een gespecialiseerde aanpak. Broekveldt zette zijn koers voort met JCB, terwijl TERNO werd opgericht om de activiteiten van ATLAS, TEREX en SCHAEFF te omvatten.

Nieuwe ontwikkelingen

Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van JCB Broekveldt was de verhuizing van onze vorige locatie aan de Hunzeweg 62 in De Groeve naar onze huidige locatie aan de Compagnonsweg 2 in Tynaarlo. Deze strategische verhuizing bracht ons naar een ruimere en modernere omgeving die beter aansluit bij onze groeiende behoeften en ambities. De opening werd gevierd met klanten en leveranciers.

Nog zo’n belangrijk moment was de toetreding van Gerard Potze tot de directie van JCB Broekveldt in 2021. Ooit gestart als monteur, groeide Gerard door tot salesmanager en is hij tegenwoordig mede-eigenaar van JCB Broekveldt.

50 jaar Broekveldt

Het jaar 2022 was een bijzonder jaar voor JCB Broekveldt, want we vierden ons 50-jarig bestaan met een groot feest. Vijf decennia van groei, toewijding aan onze klanten en een focus op innovatieve oplossingen hebben ons gebracht waar we nu zijn. We zijn er trots op dat we na al die jaren nog steeds hetzelfde streven naar klantenservice en oplossingsgericht denken koesteren. In die 50 jaar is Broekveldt B.V. de grootste leverancier van grondverzet- en bouwmachines in Noord-Nederland geworden. We kijken er naar uit om dit voort te zetten.