Elektrische minigraver JCB 19C-1 ETECH

Beschijving

JCB is toonaangevend op het gebied van schone technologie en streeft ernaar om schadelijke uitstoot te beperken en de luchtkwaliteit te verbeteren in gevoelige omgevingen, vooral in stedelijke gebieden en afgesloten ruimten.

Tesla onder de graafmachines

Wat de 19C-IE bijzonder maakt, is dat het is gebouwd volgens een compleet nieuw ontwerp. Het is dus geen bestaand model waarbij de dieselmotor is vervangen door een elektrische variant. Hier is, net als bij Tesla, elektrische aandrijving als uitgangspunt genomen. Op die manier konden alle voordelen die elektrische aandrijving biedt, optimaal worden benut.

Binnenstedelijk gebruik

De toenemende wet- en regelgeving om de uitstoot van CO2 en fijnstof te beperken, maakt de keus voor een elektrische minigraver steeds aantrekkelijker. Vooral in de binnensteden worden steeds hogere eisen gesteld op het gebied van geluidshinder en milieu. Met de JCB 19C-IE kunt u overal terecht. Het lage gewicht zorgt ervoor dat u deze minigraver op een aanhanger overal mee naar toe kunt nemen.

Ecologische footprint

Overheden en natuurorganisaties geven bij het uitbesteden van werk, steeds vaker de voorkeur aan bedrijven die aantoonbaar werken aan een duurzamere bedrijfsvoering. Met deze elektrische mingraver van JCB heeft u een streepje voor in de offerte. Het vergroot uw kansen in markten waarin duurzaamheid voorop staat en verlaagt de ecologische footprint van uw eigen bedrijf.

Minder onderhoud en kosten

De prestaties van de JCB 19C-IE zijn vergelijkbaar met de conventionele varianten die op fossiele brandstof werken. In sommige opzichten zijn de prestaties zelfs beter, zoals de hoge koppel. Waar deze elektrische minigraver echt in uitblinkt, zijn de besparingen op onderhoud en kosten. Minder onderdelen, minder slijtage, geen motorvloeistoffen en elektriciteit is vele malen voordeliger dan fossiele brandstof. Rekent u zelf maar uit hoeveel u dat in operationele kosten scheelt.

100% inzetbare elektrische minigraver

Mocht u denken dat een elektrische minigraver meer aan de lader ligt dan aan het werk is, dan vergist u zich. De batterijen laadt u met krachtstroom op in 2 uur en daarna is de JCBC19-IE 4 uur lang continu in bedrijf. In de praktijk betekent dit een reguliere werkdag. Opladen op 230V kan ook. De laadtijd van leeg naar volledig vol bedraagt dan 8 uur. Met een extra lithiumbatterij kunt de de operationele tijd op één lading zelfs verlengen van 4 naar 5 uur.

De transitie naar volledig elektrisch aangedreven voertuigen en machines is onomkeerbaar. JCB loopt in het eigen segment voorop met E-TECH. Dat is een nieuwe generatie elektrische machines die volledig emissievrij werken zonder aan prestaties of inzetbaarheid in te boeten. Het eerste wapenfeit in deze ontwikkeling is de 19C-IE, een volledig elektrische minigraver.

Meer informatie nodig?

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan via het onderstaande formulier. Het type machine, hulpstuk of band ontvangen wij automatisch in onze mailbox.